Over ons

Hey fijnproever, wat leuk dat je hier bent! Ik stel me graag aan je voor, ik ben Sarah-Lena (beter bekend als Saar), ben 31 en eigenaresse van Fijn Chocolade. Samen met vriend Kim en hondje Cooper woon ik in Doetinchem, het nieuwe thuis van Fijn Chocolade.

Op 1 april 2023 heb het allerlekkerste chocolademerk overgenomen. Fijn verhuisde met mij mee vanuit Apeldoorn naar Doetinchem, sindsdien is het aan mij om voor jullie de allerfijnste repen te maken. En dat doe ik met héél veel liefde!

 

Ik weet nog dat ik de een hap nam van mijn eerste Fijn reep, waar ik kennis mee maakte door een collega. Dat was genieten! Het smaakt zo authentiek en ambachtelijk. Dit kwam niet voor niets op mijn pad! Fijn Chocolade was precies het volgende hoofdstuk waar ik naar op zoek was. 

Het ondernemen is mij met de paplepel ingegoten, net als de liefde voor eten, drinken en alle passie en gezelligheid die hierbij komt kijken. Ik word intens gelukkig van mensen blij maken met lekker eten en dat is ook precies het doel met Fijn! Goed, snoepen is misschien niet gezond máár het is wat mij betreft een illusie te denken dat we altijd alléén maar gezonde keuzes maken. Een guilty pleasure op zijn tijd is best okay, als alles maar in balans is. En als we dan toch toegeven aan die zoete trek, kunnen we toch beter kiezen voor een écht lekkere, ambachtelijke reep die met heel veel liefde met de hand gemaakt wordt?!

Maar genoeg over mij, je wilt vast meer weten over onze chocolade! Het verhaal van Fijn begon ooit aan de keukentafel, bij vader en zoon Hesse. Vader Hesse had ooit een héérlijke reep melkchocolade met hazelnoten gegeten, die tot grote teleurstelling uit de schappen verdween. Toen zat er maar één ding op: zelf een recept maken om deze lekkere repen te kunnen maken. En wat denk je? Hij bedacht een recept waarmee hij repen maakte die nóg lekkerder waren! Zo lekker, dat deze repen echt niet enkel binnen de familie konden blijven. Daarom besloot zoon Hesse de repen op grotere schaal te produceren en sloot kort daarna al de eerste verkooppunten aan in 2021. Fijn Chocolade was geboren!

 

 

De melk geroosterde hazelnoot reep is de allereerste reep uit het assortiment van Fijn. Wij gebruiken hele hazelnoten en zorgen ervoor dat de reep echt goed gevuld is. De hazelnoten roosteren wij zelf, dat zorgt voor extra knapperige noten! 

Video