Veelgestelde vragen

FAQ

Hoe lang kan ik de chocolade bewaren?

Onze chocolade is gemiddeld een halfjaar houdbaar na productie. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op de verpakking.

Hoe kan ik de chocolade het beste bewaren?

Als je de reep niet meteen (helemaal) opeet, kun je deze het beste koel, droog en donker bewaren.

Kan ik de chocolade in de koelkast bewaren?

Wanneer je de reep (te lang) in de koeling legt kan er een witte waas ontstaan, wat verder geen probleem vormt; de reep kan gewoon nog gegeten worden. Wanneer je de reep koud eet, is de smaak over het algemeen vlakker dan bij kamertemperatuur. Daarom adviseren wij de reep enkel in de koeling te leggen wanneer het erg warm is en de chocolade te zacht is geworden. Koel dan tot de reep weer voldoende gestold is en haal hem terug uit de koeling.

Maar wanneer jij het liefst jouw chocolade gekoeld eet, moet je dat natuurlijk vooral doen ;-) Wij gunnen iedereen zijn eigen voorkeur!

Met welke vervoerder verzenden jullie?

Wij verzenden standaard met DHL, maar het komt weleens voor dat jouw pakketje met Postnl wordt verzonden.

Waarom verzenden jullie niet (altijd) direct na de bestelling?

Wij werken graag zo duurzaam mogelijk, wat betekent dat wij met een beperkte voorraad werken en voornamelijk op bestelling produceren. Wij hebben vaste productiedagen en vaste verzenddagen.

Wat zijn de verzendkosten?

Bestellingen tot en met 3 repen worden verzonden in brievenbusdoosje a € 4,15. Verzending voor grotere doosjes bedraagt € 6,25 en vanaf € 75 orderwaarde verzenden wij gratis binnen Nederland. 

Verzenden jullie naar het buitenland?

Wij verzenden ook naar België en Duitsland. Verzendkosten naar België bedragen € 9,75 en verzendkosten naar Duitsland bedragen € 10,65. 

Kan ik jullie chocolade eten met een allergie?

Wij hebben alle allergeneninformatie verzameld op deze pagina.